„Amikor a szeretetet választod a félelem helyett, az utad kitisztul előtted.”

De hogyan válaszd a szeretetet egy ennyire bizonytalan helyzetben? Hogyan tudod megerősíteni magadban, hogy minden rendben van és hogyan érezheted magad biztonságban, amikor mindenhonnan árad feléd a pánik és pont a félelemérzetedre erősít rá minden létező csatorna?

Összegyűjtöttem Neked azt az 5+1 lépést, amiket ha megvalósítasz, könnyebb lesz a lelked és ha csak egy kicsit is, de képes leszel pozitívabban látni a jelenlegi helyzetet.

1. Fogadd el, ami van.

Akármit élsz is most meg, a jelenlegi helyzet nem egyszerű. Érthető, ha hullámokban tör Rád a félelem, ha időnként úgy érzed, hogy egyik pillanatról a másikra lehangolt leszel vagy képtelen vagy fenntartani a megszokott motivációdat. Vagy épp a többiekkel ellentétben Te épp pozitívan éled meg a helyzet miatt átalakult életstílusodat?

Tudatosítsd magadban, amit érzel és fogadd el.

Nem vagyunk egyformák, lehet, hogy valakinek épp most valósult meg az álma, hogy otthonról dolgozhasson, valaki más pedig még a fizetését is bizonytalannak érzi.

Az érzéseink tudatosításával és elfogadásával azonban máris közelebb kerülünk hozzá, hogy a szeretetet válasszuk a félelem helyett.

2. Az aggodalom-rombolás gyakorlata

Az egyik kedvenc gyakorlatom egy lépéssel továbbviszi a jelen helyzet tudatosítását azáltal, hogy segít szembenézni a félelmed legrejtettebb zugával is. Három lépésen visz keresztül:

I. Mi a legrosszabb, ami megtörténhet?

Azáltal, hogy kimondod vagy leírod, azt üzened a félelemnek: „tudom, hogy itt vagy, elismerem a jelenléted és ezáltal elveszem az erődet”.

II. Mit tehetek ellene, hogy ez bekövetkezzen?

Ötletelj, írd le és írd ki magadból az összes megoldást, ami csak az eszedbe jut!

III. Tegyél meg mindent az ellen, hogy bekövetkezzen!

Azáltal, hogy szembenézel a legrosszabbal, majd megteszel mindent, amit csak tudsz, magadhoz ragadod az életed irányítását és képes leszel vállalni a felelősséget a tetteidért.

3. 100%-os felelősség a tartalomfogyasztásodért

Hogyha már felelősséget vállaltunk a félelemeinkért, akkor itt az idő, hogy a bejövő információt is új szemmel vizsgáljuk meg. Hiszen, hogyha folyamatosan beengedjük az állandó negatív zajt, fogyasztjuk a félelem-alapú posztokat, cikkeket, anyagokat – erre hangoljuk a saját érzéseinket és gondolatainkat is.

 • Minden, amit meghallgatsz vagy megnézel, hatással van Rád.
 • Befolyásolja azt, amit érzel.
 • Befolyásolja azt, amit gondolsz.

Hogyha nem akarsz félni, nem akarod bizonytalannak érezni magadat, akkor ne engedd be a félelmet és a bizonytalanságot a lelkedbe, elmédbe.

Magyarul: korlátozd vagy teljesen szüntesd meg a híradó nézését, az online hírportálok követését, kövess ki mindent és mindenkit a közösségi média felületeidről, akik negatív érzéseket közvetítenek Feléd. Természetesen nem a teljes hírzárlatra biztatlak, főleg most, de a minimalizmus szemlélete itt is nagyon sokat tud adni. 😉

Lehetsz akármilyen „zenbuddhachill” állapotban, akkor is csak úgy tudod megőrizni a lelki békédet, ha minél inkább kizárod a negativitást az életedből.

Zárójel: Én alaphelyzetben is így cselekszek. Elkerülöm a negatív embereket, hatásokat, híreket, mert nem visznek előrébb, hanem leszívják az energiámat és felerősítik a belső kritikusom, az Egó-lányom hangját.

4. Meditálj!

A meditáció megváltoztatta az életemet. Komolyan.

Hamarosan hozok egy ennél kicsit több tudományos ténnyel alátámasztott cikket is a meditációval kapcsolatosan, most csak röviden biztatlak rá, hogy próbáld ki.

Konkrétan napi 10-15 perces meditáció képes:

 • felülírni a negatív gondolataidat,
 • pozitívra hangolni az érzéseidet,
 • megemelni az energiaszinted,
 • oldani a feszültséget és a stresszt, amit ha nem is állandóan érzékelsz, lehet, hogy sejtszinten szívja le az erődet,
 • segít kikapcsolni és megpihenni.

Erre a különleges helyzetre való tekintettel elérhetővé tettem két kedvenc Self-Love Clubos (Magyarország legnagyobb online önismereti klubja és közössége elfoglalt Nőknek) vezetett meditációmat is.

A pozitív gondolkodás meditációt IDE kattintva éred el és cserébe csak annyit kérek, hogy ha már ott jársz és tetszik, iratkozz fel a Youtube csatornámra is. 🙏

A legkedvencebb érzés transzformáló, pozitív energia teremtő meditációmat pedig IDE kattintva tudod letölteni. Én ezt napi szinten gyakorlom, rengeteget adott hozzá a… az egész világképemhez és nemcsak most!

Hogyha pedig szeretnéd kialakítani az önismereti és meditációs rutinodat, akkor a legnagyobb szeretetemmel ajánlom Neked a Self-Love Clubot, amit a helyzetre való tekintettel megnyitottam mindenki előtt, aki úgy érzi, hogy szüksége van feltöltődésre és egy pozitív közösség támogató erejére. Gyere, a legnagyobb örömmel várunk Téged!

5. Kapcsolódj a belső Istennődhöz!

❤ Akkor is, ha otthon vagy a gyerekekkel és egy perc megállásod sincs.

❤ Akkor is, ha teljesen egyedül beszorultál a lakásodba és már megőrülsz a home officetól.

❤ Akkor is, ha minden nap aggódva mész be a munkahelyedre.

❤ Akkor is, ha ötleted sincs, hogy hogy lesz ezután.

❤ Akkor is, ha félted az egészségedet.

❤ Akkor is, ha aggódsz a szeretteidért.

❤ Akkor is, ha a vállalkozásod kezd összeomlani.

❤ Akkor is, ha olyanokkal vagy összezárva, akikből egy nap is kellemesen elég.

A belső Istennőd az az Éned, aki képes elengedni az Egó-lányát. Aki a legmélyebb hullámvölgyben is képes átgondolni, hogy ki is lenne Ő a félelmei és a negatív gondolatai nélkül. Aki megszámolatlan hajmosás nélküli, homeoffice-os nap után is belenéz a tükörbe és addig szemezik önmagával, amíg csak el nem mosolyodik. 😉

Hogyan kapcsolódhatsz a belső Istennődhöz vagyis az igazi Énedhez?

 • Húzz egy inspiráló és lélekfeltöltő Istennő-kártyát a Modern Istennő Álomdobozodból!
 • Olvass egy pozitív könyvet! (Ajánlom a Modern Istennők Kézikönyvét, ha önismeret és Nora Roberts A három nővér trilógiáját, ha szórakoztató és romantikus olvasmányra vágysz.)
 • Vegyél három mély levegőt a nap bármelyik pillanatában! 🧘‍♀
 • #eddzotthon Katával és a Harcos Istennőkkel! 🤩 Szombatig tudsz hozzájuk csatlakozni az ingyenes kihíváson belül. PLUSZ! Csodajó hír, hogy közben a Harcosképző is megnyitott!!! 
 • Vedd elő a naplódat, végezd el az aggodalom-rombolás gyakorlatát vagy csak írd ki magadból az érzéseidet, félelmeidet, reményeidet, gondolataidat! ✍
 • Csatlakozz hozzánk, a mi kis lélekfeltöltő online szentélyünkbe, pozitív gondolkodású Istennőkhöz a Self-Love Clubba!
 • Készíts magadnak egy istennői habfürdőt 🛀 (vagy ha a gyerekek mellett ez kizárt, akkor tegyél fel egy arcmaszkot főzés közben vagy radírozd le a bőröd zuhanyzás alatt)!
 • Tedd be a kedvenc zenéd és TÁNCOLJ! 😍💃
 • Álmodd meg az Álom-tábládat! (Ha nincs otthon színes nyomtatód és parafatáblád, akkor online meg tudod valósítani Pinteresten is.)
 • Színezd ki Annaamelie legújabb színezőjét!
 • Jógázz otthon a gyerekekkel és Pandarte Dórival együtt!

+1 Ha csak egyet tehetsz: adj hálát! 🙏

Összeszedtem az 5 legtöbbet adó lépést, mégis van 1, amit ha megteszel, bármikor és mindig és minden helyzetben pozitívabban fogod érezni magad: ADJ HÁLÁT!

Ha ugyanis hálát adsz, azért amid van, elűzöd a negatív gondolataidat és megtöltöd az elméd pozitívval. Plusz, amikor értékeljük azt, amink van, azáltal mágnesként vonzzuk magunkhoz mindazt a jót, amit meg szeretnénk teremteni. ❤