Úgy szól a mondás, hogy tökéletesség nem létezik – mi magunk mégis folyamatosan arra törekszünk, hogy azzá váljunk. Kritizáljuk magunkat, hogyha elmaradunk az általuk maximálisnak ítélt eredményektől vagy nem úgy teljesítünk, ahogy szerintünk vagy a szűk környezetünk szerint kellene. A közösségi médiának „köszönhetően” pedig állandósult a nyomás, hiszen minden nap szembesülünk vele, hogy hova „kellene” még eljutnunk.

 

Utolérhetetlen tökéletesség

Nőként a társadalmi szerepek még több megfelelési pontot rónak ránk. Hiszen egyszerre kell felelősségteljesnek lennünk a munkánkban, ellátnunk a háztartást, szexisnek lennünk a Szerelmünk „számára”, megélni a nőiességünket az önmegvalósításunk során és Édesanyaként megteremteni a lehető legszeretetteljesebb környezetet a gyerekeinknek – és mindezt könnyed lazassággal végigcsinálni.

Az, hogy Te esetleg nem akarsz nagy karriert befutni, Neked tök oké, ha nem vagy XS-es méret vagy éppen nem is vágysz gyerekekre, esetleg házasságra – őszintén, senkit sem érdekel. Néha mintha még Te magad is elfelejtenéd, hogy mit is akarsz valójában, hiszen mindenfelől áradnak a kérdések, hogy „na, Rád talált már a szerelem, mikor végzel az egyetemen és mikor lesz az esküvőd, meg a baba és a testvére, meg a nyelvvizsgád és a kutyád”… Másfelől pedig a közösségi médiában látva mindezt, annyire evidensnek tűnik, hogy Te is pont arra vágysz, hogy a tengerparton fotózd magad egy kiadós futás után, hogy el is feledkezel a saját belső kis igazságodról.

 

Szeretem a tökéletlenségeimet

Nehéz, tudom. Már az is nehéz, hogy egyszerűen kiszűrd a kívülről Téged bombázó állandó zajt és egyszerűen csak meghalld önmagad. Mert amint ide elérsz – elárulom – nemcsak a feltétel nélküli szeretet és elfogadás fog Feléd áradni, hanem ezzel együtt bekapcsol az Ego-lányod is.

Hogy egy kicsit a saját belső megengedésedet segítsem növelni, a mai szombat reggeli Annával videómban összegyűjtöttem, hogy mi az az 5 + 1 tökéletlenségem, amik bár jelen vannak, mégiscsak tudom őket most már (évekig nem tudtam!!!) kellő megértéssel fogadni.

Plusz, a végéről az sem maradhatott le, hogy hogyan is fér meg egymás mellett a tökéletlenségeim beismerése és önmagam feltétel nélküli szeretete. Mint Self-Love Coach, nem fogsz meglepődni rajta, hogy főleg belső tulajdonságokat fogsz hallani. 😉

 

Gyere, töltsünk együtt ismét egy kuckózós szombat reggelt és kommentben oszd meg velem, hogy mi a Te tökéletes kis tökéletlenséged! Remélem, hogy az én „vallomásommal” kicsit segítettem rávilágítani, hogy senki sem tökéletes – és pontosan ettől leszünk annyira tökéletesek. 🙂

 

Legnagyobb szeretetemmel ölellek és kíváncsian olvasom a Te legnagyobb felismerésedet is,

Anna ♥

Self-Love Coach és a Modern Istennők Kézikönyvének írója