Nem az zavar, hogy a többiek boldogabbak, vékonyabbak vagy többször nyaralnak. Nem az zavar, hogy a másik még péntek este is képes elvonszolni magát az edzőterembe, és nem restell róla még Insta-storyt is készíteni. Nem az zavar, hogy az összes létező barátnőd kezét megkérték már, sőt, az se, hogy ők Valentin-napra mind kaptak vörös rózsát meg hamarosan úgyis a selejtezős dobozba kerülő plüssmacit.

Az zavar, hogy Te nem az vagy, aki lehetnél.

Ez az írás, most két irányba mehet: felmenthet és kihozhatom belőle, hogy úgy vagy jó, ahogy vagy. De valljuk be őszintén ezzel csak pár percnyi megnyugváshoz jutna a lelked. A másik, hogy megírom, amit őszintén gondolok: beletörődtél a langyos vizedbe, elengedted a gyerekkori álmaid és most csak hagyod magad sodródni az árral, anélkül, hogy akár egyetlen karcsapást is tennél a vágyaid irányába. Feladtad.

Természetesen választhatod, hogy kikapcsolod az összes közösségi média felületed és csak azokkal a barátaiddal vagy ismerőseiddel veszed körbe magad, akik mélyen együttéreznek Veled – hiszen az Ő valóságuk is számtalan átfedést mutat a Tiéddel – és megnyugtatnak, hogy minden rendben; lesz még ennél jobb, csak várj. Esetleg javasolják, hogy fogadd el így, ahogy van, hiszen ez vezet a lelki békéhez. Plusz, ennél úgysincs jobb, valami úgyis mindig lesz, amin aggódhatsz…

Ez is egy lehetőség, esküszöm, ha tudatosan döntesz emellett, még én is bólogatni fogok. De akkor ismerd be magadnak, hogy csak hobbiból szenvedsz és ne várd, hogy derült égből érkezzen a megoldás. Ebben az esetben számíts rá, hogy valóban minden így fog maradni.

A másik opciód, hogy meghozod a döntést: változol.

A döntés: változol.

Szétnézel, hogy ki az, kik azok, akik olyan életet élnek, amilyenről Te is álmodozol. (Vigyázz: ne higyj a felszínnek, áss mélyebbre és ismerd meg személyesen is a “kiszemelteket”!)

Elkezdesz apró módosításokat bevezetni a mostani negatív szokásaidon. Hamarabb fekszel le esténként, hogy reggel legyen egy kis időd békében elkészíteni a reggelid. Magaddal viszed az irodába az edzőscuccod, mert tudod, hogy úgysem fogsz újra elindulni, ha egyszer már haza értél. Esténként önismereti könyvet (például a Modern Istennők Kézikönyvét ;)) olvasod és megcsinálod a benne lévő gyakorlatokat.

Először csak Te fogod észrevenni, hogy változol, méghozzá életed egyik legfontosabb területén: erősödni fog az önbecsülésed! Magabiztosabbnak fogod érezni magad, egyre tisztábban fog kirajzolódni előtted az út, amit követni akarsz. Máshogy fogsz magadra nézni a tükörben és bele mersz vágni nagyobb dolgokba is, mert már bebizonyítottad magadnak, hogy a kicsikre képes vagy!

A környezet reakciója.

Majd észreveszi a környezeted is! És ilyenkor bekapcsolhat az irigység, ami sokszor kétkedés formájában jelenik meg: “Nem vagy már túl vékony?” “Túlhajszolod magad, még rámegy az egészséged!” “Ha ilyen magabiztos Nő vagy, minden férfit el fogsz ijeszteni magadtól!”

Sokszor ezek az első visszajelzések, és éppen a legszűkebb környezetedtől érkeznek, akiktől a legkevésbé várnád.

De aztán észleli a külső, addig akár ismeretlen környezet is. Elkezdesz Hozzád hasonlóan nyitott gondolkodású embereket bevonzani. Más emberekkel fogod a legérdekesebb beszélgetéseket lefolytatni. Új helyeken és még újabb szituációkban fogod magad találni.

És egyszer csak azt veszed észre, hogy most már Te vagy az, aki irigységet vált ki vagy más szóval inspirál.

Melyik utat választod?

Ha ezt az utad választod, nem ígérem, hogy könnyű lesz. Nem ígérem, hogy sosem fogsz visszavágyni a meleg, langyos vízbe, ahol minden megszokott és ismerős. Nem ígérem, hogy nem fogsz csalódni. De, ha nem adod fel (!!!) akkor ideérsz. És áldani fogod a kezdeti irigységedet, amit az ismeretlen Instagram-lányok vagy távoli barátnők váltottak ki belőled – mert azzá váltál, aki valójában vagy.