Női példa – amit otthonról hozok jin és jang egyensúlya

Kislánykoromtól kezdve Anyukám volt és a mai napig is Ő a Példaképem. Felnézek rá, mert amellett, hogy huszonéves kora óta sikeresen vezeti a vállalkozását, Nők százainak segített megtalálni a magabiztosságát a stílus nyelvén keresztül – megmaradt igazi Nőnek. Imád edzeni, folyamatosan fejleszti magát, rendszeresen újabb és újabb képzéseken, tréningeken vesz részt. Mindemellett Apukámmal több, mint 30 éve házasok és itt vagyunk mi, a lányai, akiket tényleg napi szinten mentorál – az életünk minden területén. 

Kb 20 éves lehettem, amikor először vitt el magával vállalkozásról, marketingről szóló konferenciákra és ezáltal nekem erről az oldalról indult el a fejlődésem.

A színpadon az esetek 85%-ban férfiak által. Ők tanítottak, ők hozták el az amerikai példákat, ők mutatták be, hogy hogyan értek el sikereket. Ők beszéltek időmenedzsmentről és arról, hogy hogyan tudod megtartani az egyensúlyt a magán- és az üzleti életed között.

Anyukám meg ilyenkor csak halkan duruzsolt – esetenként, amikor kerekasztal beszélgetéseken egyeztettük, hogy ki, mit visz el tanulságként magával, akkor pedig hangosabban is kifejtette a véleményét: mennyivel könnyebb a férfiaknak az egyensúlyról beszélni, amikor az elmondásuk alapján a feleségük vezeti a háztartást, hozza-viszi a gyerekeket, tanul velük ÉS mindemellett persze dolgozik is…

Én pedig már akkor mélyen egyetértettem Vele.

 

A jang energia oldaláról jövök

Mit jelent, hogy a jang energia oldaláról jövök? Azt, hogy az önfejlesztést először ebből a szempontból kezdtem el tanulmányozni:

  • hogyan hozd ki magadból a maximumot?
  • hogyan tűzz ki célokat?
  • hogyan menedzseld az idődet, hogy minél sikeresebb legyél?
  • hogyan válj álmodozóból megvalósítóvá? 

A jin, nőies, megengedő energia a huszas éveimben csak távolról találkozott velem és akkor is gyengeségként tekintettem rá.

Úgy éreztem, hogy nem vállalhatom fel, hogy:

  • elfáradtam ➡ vagy legalább akkor is összeszorított fogakkal végigcsináltam
  • nem vagyok motivált ➡ akkor legalább csinálj úgy, mintha…
  • csak arra vágyok, hogy valaki szeressen és elfogadjon úgy, ahogy vagyok ➡ inkább játszmáztam egóból, hogy le ne bukjak, mennyire sebezhető vagyok.

A nőiesség gyengeség?

Így visszanézve látom, hogy a maszkulin energiám erejével akartam eltakarni azt is, amit akkor gyengeségnek tartottam. Nagyon, de nagyon be akartam bizonyítani a világnak és Anyukámnak (aki hiába mondta, hogy nem kell… ), hogy igenis értékes vagyok és én is MEG TUDOM CSINÁLNI. Gyerekkori paradigmáim miatt pedig úgy éreztem, hogyha emellé még szenvedek is, akkor leszek aztán igazán értékes.

/Egyik leggyakoribb önkorlátozó hiedelem: A sikerért keményen meg kell küzdeni./

Miket tartottam gyengeségnek és takargatni, szégyellni valónak?

  • Hogyha máshogy viselkedek a menstruációs ciklusom adott szakaszaiban. Például fáj a hasam vagy feszültebb vagyok és emiatt nem tudok úgy teljesíteni, mint amit elvárok magamtól.
  • Hogy nem tudok gyorsan dönteni, mert elveszek a rengeteg észérvben és lehetőségben. (Az intúíciómra hallgassak? Ki bízik abban meg?)
  • Hogy le vagyok maradva. Nem kerestem elég gyorsan elég pénzt, nem mertem jelentkezni olyan állásokra, amik tetszettek volna, mert féltem, hogy nem vagyok elég jó hozzá.
  • Hogy nem edzek eleget, nem vagyok elég vékony, nem elég kockás a hasam és nem elég erős az önfegyelmem a szigorú diétához.

Az energiamenedzsment: egyensúly a jin és a jang, a feminin és a maszkulin energia között 

Most ugrunk egy nagyot és átívelünk az életem azon szakaszán, ahol elmélyítettem az önismereti tudásom, dolgoztam a Louis Vuitton magyarországi PR ügynökségének, ami hatalmas álom beteljesülését jelentette, majd elvégeztem az Institute for Integrative Nutrition coach képzését és elindítottam a Self-Love Coach vállalkozásomat.

És eljutunk egészen odáig, hogy a vállalkozásom 4. évére átestem a harmadik kiégésemen. Mondtam, hogy nagyot ugrunk. 

És ugrottam én is: tudásban, önismeretben, élettapasztalatban – nemcsak a sajátomban, hanem Nők százainak a tapasztalatában. Jóga képzésben, meditációs gyakorlás elmélyítésében, boldogságkutatásban. Ugrottam és megérkeztem egy olyan helyre, ahol látom az energiák minőségét, ahol megélem a nőiességem fényét és sötétségét. Ahol felvállalom a gyengeségemet, sőt, örömmel üdvözlöm, mert tudom, hogy az utam és a tanulásom része.

A női energiamenedzsment pedig nem más, mint az elmúlt éveim tapasztalatának és kutatásának esszenciája.

A női energiamenezdmentet röviden úgy tudom megragadni, hogy:

  1. megismered az energiád két pólusát, a feminin és a maszkulin, a jin és a jang minőségét
  2. megtapasztalod, hogy az életed, a ciklusod, a heted, az év különböző évszakainak tekintetében mikor, melyik energiád a domináns, mikor melyikre van szükséged (pl. egy meetingen, ahol az ötletedet mutatod be vagy egy állásinterjún a jang energiádra van szükséged, míg egy randin a jin energiádat, a tiszta nőiességedet merd megmutasni)
  3. és végül

    megtanulod felismerni, akár egy napon belül is, hogy éppen hogyan áramlik az energiád vagy mi az áramlás elakadásának oka és TUDATOSAN MENEDZSELED a jin és a jang energiádat ✨

Hogyan tudod elmélyíteni az energiamenedzsment tudásod? 

Jelenleg Magyarországon ez egy kevésbé ismert fogalom és önismereti terület. Éppen ezért úgy döntöttem, hogy mindazt az információt, tudást és tapasztalatot, amit az elmúlt évek során gyűjtöttem, szeretném megosztani Veletek is. Eddig csak az exkluzív online közösség és önismereti tudástárban, a Self-Love Clubban teszteltük az energiamenedzsment rendszerének alapjait – meglepő eredményekkel.

Most pedig egy cikksorozat és egy Ingyenes Online Tréning segítségével szeretném elhozni Nektek is, hogy micsoda lehetőség rejlik benne, ha tudatosítjuk a jin és a jang energiánk áramlását, egyensúlyát vagy éppen egyensúlytalanságát

Itt az idő, hogy a nőiesség felfogása új szintre lépjen!

Kövess Instagramon és tartsuk a kapcsolatot: @kollarannacoach