Azt akarom, hogy tudd, megérdemled a szeretetet. Nemcsak a szerelmedtől, a családodtól és a barátaidtól. Megérdemled saját magad szeretetét. Megérdemled, hogy mikor belenézel a tükörbe, szembe nézel saját lényeddel és tudatosítod magadban, hogy ez a csoda Te vagy, hangosan ki tudd mondani: “feltétel nélkül szeretem és elfogadom magam”.

Azt akarom, hogy tudd, elfogadhatod a testedet itt és most, ebben a szent minutumban. Nem kell hozzá vékonyabbnak, izmosabbnak, magasabbnak vagy alacsonyabbnak lenned. Nem kell kiegyenesítened vagy begöndörítened a hajad, esetleg profin kisminkelned magad. Megszoktuk, hogy mindig mások akarunk lenni, mint amilyenek vagyunk, más külső után vágyakozunk. Mégis, most állj meg egy pillanatra és érezz hálát a tested iránt, aki Veled van, érted működik, dobog, lélegzik, mozog, izzad, születésed legelső pillanatától. Gondolj rá most úgy, mint egy társra, egy igaz barátra, akinek a Te boldogságod a legfontosabb. Az, hogy más nők is szépek vagy fittek, nem vesz el a saját értékedből, nem csorbítja a szépségedet. Ünnepeld a nőiességedet és fogadd el a testedet most.

Azt akarom, hogy tudd, nem vagy egyedül. Ha valaha is egyedül érzed magad, félsz, ideges vagy bizonytalan vagy, tudd, hogy van valaki a világon, aki 100%-osan megért és támogat Téged. Ne félj segítséget kérni! Engedd meg magadnak, hogy mások előtt sebezhető legyél. Engedd le a falaidat és találd meg azt a közösséget, ahol támogatnak és bátorítanak az álmaid megvalósításában. Nem vagy egyedül.

Azt akarom, hogy tudd, erősebb vagy, mint gondolnád. Persze, vannak olyan napok, amik egy végeláthatatlan harcnak tűnnek. De Te jelen vagy és ez már önmagában is csodálatos. Ismerd (f)el az erődet életed minden területén, hiszen sok különböző formában és forrásból érkezhet egészen onnantól kezdve, hogy reggel kikelsz az ágyból, habár nem akarsz. Újra meg mered nyitni a szíved egy szakítás után is. Bátorságot öntesz a barátaidba és biztatod őket, hogy képesek rá. Megpárolod a brokkolit vacsorára, akkor is, ha éppen pizzára éhezel. Tudatosan fejleszted magad és hajlandó vagy kitágítani a komfort-zónádat. Erős vagy.

Azt akarom, hogy tudd, elég jó vagy! Elég jó vagy már abból az egyszerű tényből kifolyólag is, mert megszülettél. Nem kell más okot, bizonyítékot, tényt felsorakoztatni, ez éppen elég. Nem kell kiérdemelned a jogot, hogy jó legyél, mert alanyi szinten jár Neked. Nem kell hozzá tökéletes nőnek, tökéletes anyának, tökéletes munkatársnak, tökéletes szomszédnak, tökéletes gyereknek lenned. Nem kell, hogy Neked legyen a legszebb és legtisztább házad, a legnagyobb bankszámlád, hogy megszerezd a létező összes diplomát és nyelvvizsgát és nem kell, hogy tökéletes 90/60/90-es tested legyen. Elég jó vagy, mert vagy.

Azt akarom, hogy tudd, a tested szeret Téged. Nem megbüntetni akar az úszógumival a csípőd környékén, vagy az aknés bőröddel, vagy a nem elég hosszú lábaiddal. A tested minden nap kihozza magából a maximumot, amit kérsz tőle, hogy életben tartson. Ünnepeld! Értékeld! Tápláld! Vigyázz rá! Szeresd nagyon, mert ő szeret Téged.

 

Azt akarom, hogy tudd, itt és most azonnal választhatod a boldogságot. A boldogság nem az eggyel kisebb ruha méretedből, az előléptetésedből vagy a tökéletes életedből fakad. A boldogság egy döntés, amit bármelyik pillanatban meghozhatsz, attól függetlenül, hogy éppen hol tartasz az életedben. A boldogság azokra a dolgokra, körülményekre fókuszál, amikért már most hálás lehetsz. A boldogság egy gondolkodásmód, amit képes vagy szabad akaratodból választani.

Azt akarom, hogy tudd, az igazi Éned, a benned élő Modern Istennő mindössze arra vágyik, hogy önmagad legjobb barátjává válj. Add meg azt a feltétlen szeretetet a testednek, lelkednek, szellemednek, amit megérdemel. Tedd a kezed a szívedre, érezd a dobogását és fogadd meg magadnak, hogy mostantól kezdve minden nap törekszel rá, hogy szimplán csak szeresd magad. Fogadd el önmagadat a legutolsó porcikádig – a jó és a rossz tulajdonságaidat is. Nem egy tévedés, hanem egy csodálatos ajándék vagy a világnak és megérdemled a saját elfogadásod és szereteted. Lásd meg, hogy sosem vagy igazán egyedül, mert minden helyzetben ott vagy Te. Bármi is történik, legyél saját magad legigazabb barátja.

Erős vagy.

Még, ha nehéz időszak következik is, mindig emlékezz rá, hogy elég jó vagy. Hogy megérdemled a feltétel nélküli szeretetet. Hogy éppen a saját gyönyörű és egyedi módján vagy tökéletes. Ünnepeld meg magad, gondoskodj a fantasztikus testedről, tegyél minden nap olyan dolgokat, amit szeretsz, válaszd a boldogságot és legyél hálás azért a különleges lényért, aki Te magad vagy!

 

Szeretettel ölellek,

Kollár Anna ♥

Self-Love Coach és a Modern Istennők Kézikönyvének írója