“Emlékezz arra, hogy a sötétséged éppen annyira varázslatos, mint a ragyogásod. És egymást követik, mint ahogy az Újholdat követi a Telihold – újra és újra. Mindkettő tökéletes a maga szépségében.”

 

Minden Újholdkor új ciklus veszi kezdetét. Mi is lehetne ennél tökéletesebb időpont arra, hogy magunk mögött hagyjuk mindazt, ami többé nem szolgál minket és meghatározhassuk az új ciklus új szándékait, elsuttoghassuk új kívánságainkat? Egy Istennői fürdővel pedig magasabb szintre emelhetjük ennek megélését és valódi kis rituálét varázsolhatunk belőle, ezáltal biztosítva az elkötelezettségünket és a mélyítve a kapcsolódást a női minőségünkhöz, a természet erejéhez.

Egy rituális fürdő – vagy zuhany 😉 – lehetővé teszi számunkra, hogy megtisztítsuk magunkat fizikai és energetikai szinten egyaránt. Ahogy a víz lefolyik, magával visz mindent, ami már nem támogat minket és segíti az elengedés folyamatát. Ezáltal teret teremt az új lehetőségeknek, a friss energiának, ami csak ránk vár. Minden asztrológiai jegy egyben egy elemet – föld 🌍, tűz 🔥, víz 💦, levegő – is szimbolizál, így eldöntheted, hogy melyik fürdő támogat most Téged ez alapján is vagy szimplán csak hangolódj rá az elemekre és válaszd azt, ami a legjobban hív.

A rituáléhoz válaszd ki és gyújtsd meg a kedvenc gyertyáidat és engedj magadnak isteni meleg vizet. Varázslatra fel, Istennő!

 

🌍 Föld elem (Bika, Szűz, Bak)

A föld elem a fizikai világhoz kapcsol, szó szerint az energiád leföldelésedet segíti, aminek köszönhetően felerősíti az egyensúly, a harmónia megélését és segít, hogy visszatalálj a belső középpontodhoz.

Fürdés – vagy zuhanyzás – közben csukd be a szemed és képzeld magad elé, ahogy mezítláb egy gyönyörű, élettel teli réten állsz. Érezd a talajt, a földet, a füvet a lábujjaid alá. Mozgasd meg a lábujjaidat, és engedd meg magadnak, hogy elmélyüljön a stabilitás érzése.

Majd vizualizáld, ahogy nyitott tenyeredben meglátod az új szándékod, az új kívánságod magjait. Ültesd el őket, simítsd el felettük a talajt és lásd magad előtt, ahogy kihajtanak, majd kivirágzanak a leggyönyörűbb álmaid formájában. Érezd, hogy milyen érzés lenne, ha már ott lennél, a megvalósult álmaid kertjében. Mintha mindaz, amit szándékként elültettél, máris a jelened lenne.

Maradj benne ebben az érzésben, ameddig jól esik. Ha ellenállást tapasztalsz, fogadd el, lélegezz bele, majd engedd el. Ebben a térben, ebben a varázskertben, minden lehetséges, ha megnyitod rá a szívedet. Dörzsöld bele a tusfürdővel együtt az új kívánságod erejét és érzetét. Amikor pedig leengeded a vized, engedd le vele az ellenállásodat, félelmeidet is.

🌬 Levegő elem (Ikrek, Mérleg, Vízöntő)

A levegő elem egyik erőssége az ötletekben rejlik, így ezt a rituálét úgy találták ki, hogy relaxáló légzésen keresztül inspiráljon. Tedd be a kedvenc, relaxáló lejátszási listádat (itt az én egyik kedvencem). A fürdőben ülve – vagy a zuhanyzóban – helyezkedj el kényelmesen, csukd be a szemed és kezd el kiengedni a feszültséget a tested minden izmából. indítsd el a folyamatot a homlokoddal, az arcizmaiddal, az álkapcsoddal, majd kövesd végig a relaxálás folyamatát a vállaidon, mellkasodon, gerinced mentén, medencéden, comjaidban, lábszáradon keresztül egészen a lábujjaidig.

Képzeld el, ahogy egy sárgán ragyogó felhő körbevesz a Nap melegségével. Lélegezd be a sárga levegőt az orrodon keresztül és kövesd végig a levegő áramlását, ahogy megtelíti minden porcikádat, minden egyes sejtedet, majd engedd ki a szádon keresztül. Ismételd meg még néhány alkalommal, mielőtt kijössz a fürdőből. Majd írd ki magadból az összes érzést, gondolatot, ötletet, amik a gyakorlat során megjelentek benned. Engedd, hogy a jegyzeteid inspiráljanak az álmaidhoz vezető következő lépés megtételében.

Ehhez tedd az ágyad mellé a füzeted és másnap reggel olvasd el újra az írásod. Ismételd meg minden reggel, akár egészen a ciklus végéig. Bátran egészítsd ki új gondolatokkal, felismerésekkel, érzésekkel is!

💦 Víz elem (Rák, Skorpió, Halak)

Az érzékeny víz elemet az érzelmeink szabályozzák, így ez a rituálé tökéletes lehetőséget biztosít, ha szeretnéd letenni az érzelmi poggyászod súlyát a válladról és elengedni végre. Adj Epsom sót (keserűsó) a meleg vízhez – segít megszabadulni a stressztől és gyorsítja a méreganyagok eltávolodását, így a rendszeres használata is nagyon ajánlott.

Majd tisztítsd meg a bőrödet bőrradírral, ideális esetben olyat válassz, ami sót vagy eszenciális olajat is tartalmaz, például levendulát vagy más nyugalmat árasztó illatot. Ahogy ülsz a vízben és körbevesz, képzeld el, ahogy a víz megtisztít és eltávolít minden olyan negatív érzést az energetikai teredből, ami többé nem szolgál Téged.

Amikor befejezted a fürdést, vizualizáld, ahogy ezek a felesleges érzések eltűnnek a lefolyóban, amikor leengeded a vizet. A rituálét még teljesebbé teheted a kedvenc teáddal.

 

🔥 Tűz elem (Kos, Oroszlán, Nyilas)

A tűz elem vad, szenvedélyes és nehezen visszafogható, tehát ezt a szertartást úgy találtál ki, hogy segítse az energiáid minél teljesebb kiaknázását. Mielőtt belemerülnél a vízbe, írd le a szándékaidat egy papírlapra. Legyél olyan pontos, amennyire csak tudsz. Hagyd a papírodat közel magadhoz, miközben folytatod a rituálét.

Töltsd meg a kádat Himalája sóval, vörös rózsaszirmokkal és meleg fahéjrúddal (egy csipet őrölt fahéj éppen ugyanolyan hatást fog gyakorolni, de ha nem szeretnél extrán takarítani, tedd bele egy konyharuhába vagy zoknidba ;)). A fahéj nemcsak felgyorsítja a varázslat teljesülését, de természetes tisztító hatással is rendelkezik.

Ahogy ülsz a kádban, képzeld el, ahogy teljesítetted a leírt céljaidat és megvalósítottad a gyönyörű álmaidat. Add át magad az érzésnek, hogy milyen az életed, ha mindez megtörtént. Fókuszálj a pozitív érzésekre, lélegezz bele a negatívakba.

Majd a fürdő után, a rituálé lezárásaként hajtsd össze papírt, miközben magadban erősíted a szándékod teljesülésével járó pozitív érzéseket és biztonságos körülmények között égesd el a papírlapot.

 

✨ Varázslatra fel, Istennő! 

 

Van egy pár gondolat, ami minden egyes rituálénál szerepel, de megerősítésnél szerettem volna külön is kiemelni Neked:

 

  • az érzésre koncentrálj – sokszor hivatkoznak a gondolat teremtő erejére, de valójában az érzéseink erejével teremtünk. Erre összpontosíts, amikor csak tudsz. 🙏

 

  •  lélegezz bele az ellenállásba – ha úgy érzed, hogy nem megy, nem jön az a kép, az az érzés, az a szándék, akkor egyszerűen fogadd el, hogy ellenállás, negatív gondolat van Benned. Ez teljesen normális és ha ezt elfogadod, idővel az elengedése is könnyebben fog menni. A rituálé során lélegezz bele és fogadd el, akármilyen érzés is bukkan fel Benned. Merd érezni! ✨

 

  • kristály, Álomdoboz, gyertya, só, virágszirom – engedd szabadon a fantáziád és tedd teljessé az élményt azokkal a kiegészítőkkel, amik úgy érzed, hogy energiával töltenek el vagy segítik a hangulat megteremtését💕

 

  • az Újhold hatása az Újholdtól számított 3 napon belül még éppen ugyanannyira él! 🌑

 

  • ha már Self-Love Club tag vagy, akkor hallgasd meg a rituálé közben, előtt vagy után az Újhold meditációt is! 🌙