A mai nap, az új életed legelső napja. Valahogy így szól a mondás, amit mindig is csodálatosnak találtam. Új élet… Időnként olyan csábító a gondolat, hogy az ember lánya egyszer csak hátrahagy csapot-papot, és elmegy Balira fagyit árulni – nálam legalábbis ez a menekülő útvonal, amikor a legfrusztráltabb helyzetekben nem találom a megoldást. 🙂

A mai nap, az új életed legelső napja. Igaz, hogy ez minden egyes napra igaz lehet, mi azonban úgy vagyunk kalkulálva, hogy szeretjük a szertartásokat. Szeretjük az első napot a hétfőhöz, a születésnapunkhoz, bármelyik hónap elsejéjéhez, vagy az év legelső napjához kötni. Valahogy ezek a hivatalosan is elfogadott elsők úgy működnek, mint a horgonyok. Egy biztos pont a csilliárdnyi pillanat között, amire biztosan lehet számítani, hogy bekövetkezik, és onnantól kezdve már nem lehet halogatni a kezdést.

De aztán végül mindig lehet újabb kifogást találni… Mert elsején még másnapos az ember lánya, vagy szimplán fáradt, vagy még maradt az otthonról hozott bejgliből és csak nem dobhatjuk a kukába, esetleg nincs nyitva az az üzlet, amiben a tervezett Álom-táblához meg lehet venni a parafatáblát.

 

“Aki meg akar tenni valamit, talál rá módot, aki nem, az talál kifogást.”

Úgy érzem, most nem a leglelkesítőbb, ‘gyerünk, képes vagy rá’, motiváció fog megszületni ebben a gondolatmenetemben. Tudod, hogy miért? Mert engem hihetetlen módon fel lehet húzni a megalkuvással, az alibi-kifogásokkal, az igazság be nem ismerésével!

Fáj látnom, ahogy akár közeli ismerőseim maradnak benne egy elfogadható, ‘ki tudja van-e ennél jobb’ párkapcsolatban, csak mert félnek. Vagy maradnak a munkájuknál, mert hát minden olyan bizonytalan. Vagy nem állnak neki az életmódváltásnak, mert már annyiszor megpróbálták és még egyszer sem sikerült.

Én nem is hiszek a nagy dátumokban.

Ha akarsz valamit, elkezded megtervezni, és megcsinálni. Olyan nagy dolog ez?

IGEN!

 

Amikor még álmodozó voltam…

Véletlenül se hidd, hogy én mindig hű, de megcsinálok mindent! Nagyon nehéz valóban végigmenni a folyamaton, bízva abban, hogy ebből pontosan az fog kisülni, amit Te elképzeltél. Például egy párkapcsolatnál. Mégis ki garantálja, hogy Ő Életed Szerelme? És meddig kell várni, amíg ez kiderül? Higgy a rózsaszín ködnek, vagy várj 2 évet, ami alatt lépésről-lépésre felépítitek a kapcsolatotokat? És amikor érzed, hogy ez nem az igazi, de már annyiii energiát belepakoltál, és már 25 is elmúltál, ki tudja mikor jön a következő nagy Ő?

Nehéz, tudom! Én is végigfuttattam ezeket a kérdéseket a fejemben, és nemcsak kapcsolati, hanem karrier téren is. Időnként már annyira mélyen belemerültem a lehetséges forgatókönyvek boncolgatásába, hogy azt sem tudtam éppen milyen évet írunk, hiszen évtizedekkel messzebb barangoltam a jövőben a jelen helyett.

Aztán elhatároztam, hogy megvalósítóvá válok.

Pont ezért, mert az esetek 99%-ban, hogyha valami zavar másokban, akkor az benned is megvan. 😉 Én pedig nem akartam megalkudni. Nem akartam várni a majdokra és a lehetekre, hanem a kezembe akartam venni az életemet.

Hosszú évek munkája van benne a jelenemben, és végtelenül hálás vagyok az akkori Énemnek, hogy felismerte a helyzetet, és belevágott. Nélküle nem lehetnék itt!

 

Tabula rasa, avagy tiszta lap

És akkor most térjünk is vissza a tiszta laphoz. A Te új életedhez. Elárulom, hogy milyen szertartással könnyítheted meg a továbblépést a boldog jövődbe:

ENGEDD EL A MÚLTAT.

Írd le egy A4-es papírra, amit itt akarsz hagyni 2016-ban. A történeteket, amik már nem visznek előre. A sebeket, amik lassan beheggednek, ha nem piszkálod őket. A hibákat, amiket elkövettél. A kihagyott lehetőségeket, amikkel nem éltél. Írd le, akár felsorolás szerűen, majd tépd apró darabokra a lapot. (Pro szint: égesd is el!!!)

Ezek a gondolatok, érzések, történetek, nem szolgálnak Téged. Nem adnak, hanem elszívnak Tőled energiát. Nem építik, hanem rombolják a jelenedet és jövődet, hiszen általuk a múltba száműzöd magad.

Itt és most megfogadhatod, hogy minden napra tiszta lapként fogsz tekinteni. Hogy megvalósítóvá válsz. Hogy megragadod az életed kormányát, és végre elkezded afelé irányítani, amerre menni akarsz.

A Te döntésed! Hogyan döntesz?

 

Útmutató 2017-hez

Nekem anno Pongor-Juhász Attila 3 napos tréningje segített, hogy azzá váljak, aki ma vagyok – boldog megvalósítóvá. 🙂 Hogyha akkor nem jelentkezek (pedig nagyon fájt a pénztárcámnak!!), akkor csak hosszú évekkel később jutok el ide. (Ismét csak hála az akkori Énemnek, hogy bele mert vágni! :))

A magamon és coachingosaimon tesztelt, valamint az első könyvemben, a Modern Istennők Kézikönyvében is megjelent gyakorlatokból és technikákból összeállítottam egy fantasztikus Céltervezéssel és Önbizalom növeléssel foglalkozó Tréniget, a Modern Istennők Edzőtáborát. Nem a szokásos úton fogunk végigmenni a célkitűzésen, hanem egy új, mélyebb rétegeket boncolgató módszert fogok Neked bemutatni.

Az álmom, hogy Neked ez legyen az a tréning, az a nap, amire majd úgy emlékszel vissza, mint ami elindított az utadon! 🙂

Pont ezért, ha ma éjfélig, 2016. december 31-ig jelentkezel, akkor 50%-os kedvezménnyel tudsz regisztrálni! Kattints a linkre!

>>> kollarannacoach.hu/modern-istennok-edzotabora

Azt akarom, hogy sokan legyünk ott olyan tudatos, nyitott gondolkodású, tenni akaró Nők, mint Te és én. Mert a mi kezünkben van a tiszta lap ereje!

 

Összefoglalva: engedd el, amit itt akarsz hagyni és gyere el a Modern Istennők Edzőtáborába, ha jövő ilyenkor végtelen boldogsággal akarod zárni a 2017-es évedet! Meg fogod köszönni a mostani Énednek, hogy meglépte a döntést!

>>> Kíváncsi vagyok az Edzőtáborra!

 

Nagyon sok szeretettel ölellek,

Anna ♥

Self-Love Coach és a Modern Istennők Kézikönyvének írója

 

U.i.: Holnap indul a 30 napos Modern Istennő kihívás! Csatlakozz a zárt Facebook csoportba és hívd meg barátnőidet is! 🙂