Szomorúan veszem észre, hogy sokszor már csak akkor szánsz időt magadra, amikor rá vagy kényszerülve. Amikor már végképp muszáj és nem lehet tovább tagadni a bajt. Egy betegség, egy határidő vagy egy rajtad kívül álló ok. Ne várj az utolsó utáni percig, kérlek!

 

Miért várod meg az utolsó utáni pillanatot?

Emlékszem mennyire „menőnek” számított a vizsgaidőszakban úgy 5-öst kapni, hogy mindössze 24 órát szántam a féléves anyag átolvasására. Egészen büszke voltam magamra és igyekeztem nem belegondolni, hogy mennyivel több tudás maradt volna meg bennem hosszú távon, ha akár csak dupla ennyi időt szántam volna rá…

Aztán lassan, a 20-as éveim közepe felé már olyan szinten meggyökerezett bennem ez a gondolat, hogy lépésről lépésre valódi szokássá tettem az előre-cselekvés rutinját.

A PR ügynökségnél, ahol PR menedzserként dolgoztam, már bőven határidő előtt adtam le az ügyfél által kért anyagokat. (Tekintve, hogy a svájci Swarovski cég tartozott hozzám, ahol egy végtelenül precíz és maximalista nővel álltam kapcsolatban, így Tőle különösen sokat tanultam erről a fajta hozzáállásról!)

Szépen lassan az otthonomban is lecseréltem a drámaian látványos rendrakásokat az akkurátus, jelen időben való pakolásra. Már nem vártam meg, hogy összegyűljön egy nagy kupac, inkább darabonként tettem őket a helyükre.

A párkapcsolatomban is áttértem a mindennapi energia befektetésre és nagyobb szerepet szántam az apró együttléteknek is. Megosztottam a kisebb, de számomra fontos problémákat, ahelyett hogy egy-két hét vagy hónap múlva zúdítottam volna a másikra a gondolataimat.

És akkor az önismeretről, önfejlesztésről még nem is írtam! Már nem vártam meg a bajt, hanem a legkisebb kétségbeesésnél nekiültem írni, végigmentem a saját Boldogság-receptemen, beépítettem a mindennapi rutinomba az önmotivációs gyakorlatokat, időt szántam a self-timera és még sorolhatnám.

Hogy mennyivel egyszerűbb lett így az életem és hány kilónyi súlyt vettem le a lelkemről, mennyi idő spóroltam a hétköznapokban és milyen sokkal felszabadultabbá, hatékonyabbá váltam – elmondani sem tudom! De hihetetlenül hálás vagyok a 20-on éves önmagamnak ezért a felismerésért a mai napig!

miért

 

Amikor már baj van

Itt is, mint az élet és a fejlődés minden egyes területén, igaz a sokszor leírt felszólítás: cselekedj ITT és MOST! És akármennyire látod is a barátnődnél vagy a testvérednél, hogy tényleg ezt kellene tennie, mégsem vonatkoztatod a saját magad esetére.

A többség inkább megvárja amíg felcsúszik +10 kiló és csak akkor kezd el pánikolni, ahelyett, hogy az első +5-nél megállítaná és azon nyomban visszafordítaná a helyzetet.

Hagyja, hogy a kapcsolatuk eljusson a „már fél éve nem szexeltünk, de végül is nem gond, úgysem kívánom már annyira” fázisba, ahelyett, hogy beépítenék a 2-hetente randizás, mindig új helyen elvet az életükbe (vagy kipróbálnák annak a 1000+1 megoldásnak az egyikét, amit egyetlen egy női magazinban meg lehet találni).

Engedi, hogy a be nem fejezett projektek, a le nem zárt üzleti kapcsolatok folyamatos energiát szívjanak el tőlük, ahelyett, hogy rászánnának 3 napot az életükből, hogy rendbe tegyék és letisztázzák a kérdéses pontokat.

És csak miután megvárták, hogy a nagy baj bekövetkezzen – akkor eszmélnek, hogy hova juttatták magukat!

 

És Te mire is vársz?

Biztos vagyok benne, hogy ismét nem olvastál újat. És abban is biztos vagyok, hogy ismered az okos ember a másik hibájából tanul mondást is. Na már most – mi lenne, ha Te is így tennél!

Lehet, hogy már van Rajtad +10 kiló, több mint 6 hónapja nem szexeltél és éjszaka nem tudsz aludni a rengeteg stressztől. Akkor állítsd meg ITT és MOST! Vedd végre a kezedbe az életed irányítását és ne várd, hogy a dolgok majd maguktól megoldódnak. Nem fognak, csak rosszabbak lesznek és Te is egyre rosszabb állapotba fogsz kerülni. Ha most még csak az életed egyik területén ütött be a krach, akkor fordítsd vissza most. Ha több területen – találd  ki szerinted erre más megoldást fogok javasolni? NEM! Állítsd meg és oldd meg! Más biztos, hogy nem fogja megtenni helyetted!

 

Cselekedj! Most!

Tudom, ez egy hatalmas falat bármelyik pontnál akarod is elkezdeni. Tudod mi ilyenkor a legjobb megoldás? Ha kiválasztasz egyetlen egy területet és azt kezded el lépésről lépésre megoldani. Legyen ez akár a párkapcsolatod, akár a karriered vagy az életmódváltás. Ha pedig nem akarsz egyedül újra neki kezdeni, mert már most lehetetlennek látod a feladatot, akkor keress egy segítőt. Valaki, aki fogja a kezedet, biztat, hogy végig tudod csinálni, segít kitalálni, hogy milyen úton haladj és melletted van a legrosszabb helyzetekben is!

 

Milyen esetekben válassz Self-Love Coachot?

Self-Love Coachként a célom, hogy olyan fantasztikus Nőkből hozzam ki a bennük rejlő lehetőséget és mutassam meg Nekik, hogy milyen végtelenül csodálatosak – mint amilyen TE is vagy! Elmesélem Neked, hogy milyen esetekben szoktak hozzám fordulni a Nők, Te pedig számold össze, hogy hány eset igaz Rád. 😉

  • Úgy érzem jelenleg nem az Álom-életem élem! Szeretnék többet kihozni az életemből és magamból!
  • Sokszor érzem, hogy egyedül vagyok a problémáimmal és még arra sincs erőm, hogy neki kezdjek a megoldásuknak.
  • Teljesen elvesztettem az önbizalmamat, önbecsülésemet! Az Ego-lányom, a belső kritikusom ugyanis folyamatosan a fülembe zümmögi a kétségeimet, félelmeimet és mivel kívülről sem kapok pozitív megerősítést, ezért úgy érzem, hogy igaza van.
  • Saját magam legnagyobb ellensége, hátráltatója vagyok az álmaim megvalósításában!
  • Már 1000x elkezdtem az életmódváltást, de sosem tudtam egy fenntartható, egészséges életmódod kialakítani. Most már elkezdeni is félek, mert úgysem fog sikerülni!
  • Munkahelyet akarok váltani / egyéni vállalkozásba akarok kezdeni, de azt se tudom, hol áll a fejem és nagyon egyedül érzem magam a döntéseimben.
  • Szükségem lenne pozitív megerősítésre és támogatásra ahhoz, hogy végre kimerjek lépni a komfort-zónámból!

Hány pontnál bólogattál? 🙂


0566df6ede012db759f3f35015a838a9

Ha a Self-Love Coaching mellett döntesz…

Egyedül is meg tudod oldani a problémáidat, akármilyen nagynak is látod most azokat. Én tudom, hogy képes vagy rá és végtelenül hiszek Benned!

Ha azonban úgy érzed, hogy együtt, segítséggel és támogatással könnyebb lenne, akkor a következő a teendőd:

  1. Olvasd át a 6 hónapos coaching programomat (kattints IDE),
  2. egyeztessünk időpontot az ingyenes, kötelezettségtől mentes Próba coachingra e-mailben (anna@kollarannacoach.hu),
  3. gyere el nyitottan és személyesen átbeszéljük, hogy pontosan hogyan működik a 6 hónapos coaching program, milyen céljaid vannak vele és megtapasztalhatod, milyen egy coaching ülés velem! 😉

 

“Ha van önbizalmad, az felszabadít – oda mehetsz, ahová csak a szíved vezet és megteheted, amit úgy érzel, hogy fontos megtenned. Ha magabiztos vagy, akkor tudsz… és tudod is, hogy tudsz. Egy hatalmas igazság tudatos birtokosa vagy, egy vagy a végtelennel. Tudod, hogy amikor összhangban vagy, a lényed minden egyes molekuláját átható láthatatlan erővel, akkor minden problémát meg tudsz oldani, amely csak eléd kerül, mert ez az erő sokkal hatalmasabb, mint bármely állapot, vagy körülmény, amellyel szembe kerülhetsz.

– Bob Proctor –

Ez a helyzet Álom-lány, így tudok Neked segíteni, ha már megvan a baj!
Egyetértesz a megfogalmazott gondolatokkal? Nagyon nagy örömmel olvasnám a véleményedet – mi az az 1 mondat, amit magaddal viszel a cikkből?
És ne feledd! Nemcsak a cikket olvassák el, hanem a kommeneket is! Lehet, hogy éppen a Te véleményed lesz az, ami megválaszolja egy másik Álom-lány kérdését! Oszd meg velünk hozzászólásban és inspirálj másokat!

Szeretettel ölellek és várom a megkeresésed! Ígérem, nem vagy egyedül!

Anna ♥

Self-Love Coach

 

Szükséged van Self-Love Coachra