Coachként nagyon hiszek benne, hogy nem elég vizualizálni és vágyakozni, hanem az álmaid megvalósításán is dolgoznod kell! A #LégyTEaPélda interjúsorozat célja éppen az, hogy olyan Nőket és Féfiakat szólaltassak meg benne, akik már az Álom-életüket élik vagy gőzerővel dolgoznak rajta. Inspirálnak, motiválnak, cselekvésre biztatnak.

Eredeti szakmám szerint marketinggel foglalkozok, így mindig is kiemelten odafigyeltem azokra a szakemberekre, akik értenek a brandépítéshez. Emiatt kezdtem el Szauer Juditot is követni. Először csak kedveltem 1-2 bejegyzését. Majd megkerestem Instagramon is. Majd átmentem a honlapjára és – bár a gasztronómia területéhez akkor kerülök a legközelebb, amikor elmegyek egy étterembe – tüzetesen átolvastam a szolgáltatásait is.

Judit maga a brandje. Puha, nőies, letisztult színek. Átlátható referenciák. Tudatos kommunikáció. És szív, szív, szív. Akármerre néztem, akármikor olvastam Róla vagy Tőle, mindig átjött az a szerelem, amivel a munkáját végzi és, – még fontosabb – amivel az életét éli.

 

– A családomtól hozom az életigenlő hozzáállást. Gasztronómia, utazás, finom ízek – kiskoromtól kezdve ezzel a szemléletmóddal nőttem fel. Amikor pedig elhatároztam, hogy egy kicsit távolodik az eredeti szakmám, az újságírás irányából, egyértelmű volt számomra, hogy a szerelem irányába indulok el.

  • Hogyan foglalnád össze mivel foglalkozol?

– Gasztro PR-ral, gasztro kommunikációval foglalkozom. Sokan megkérdezik, hogy ez pontosan mit is jelent. A PR ismert műfaj, ezen belül, amit én csinálok, az egy egyénre szabott és kifejezetten személyes szolgáltatás a gasztronómia területén működő vállalkozásoknak. Eredetileg újságíró vagyok – 5 évig dolgoztam közéleti területen, így elég sok szegmensét bejártam a magyar médiának. Végül 2010-től kezdtem el PR-osként dolgozni gasztro területen a Baldaszti Group nevű vállalkozásnál, később 1 évig az M15 Group-nál voltam, akikhez a KIOSK, a Bábel és a Terasz tartozik. Náluk is kifejezetten PR kommunikációval foglalkoztam.

Tavaly novemberben volt már 2 éve, hogy elindítottam a saját vállalkozásomat, a Szauer Judit Gasztro PR-t.

  • Hogyan döntötted el, hogy belevágsz?

– Nagyon sokat gondolkoztam rajta, hogy belefogjak-e. Azt tudtam, hogy nagyon szeretem, amit csinálok és a körülmények is biztatóak voltak, hiszen a piac is egyre gyorsabban fejlődött és fejlődik a mai napig is ezen a területen, valamint az emberek is egyre nyitottabbá váltak a gasztronómiára. Ha pedig ennyire szeretem, akkor tulajdonképpen miért ne foglalkozhatnék hivatásszerűen azzal, ami érdekel.

Végül fogtam egy papírt és leírtam, hogy mi az, amit szeretnék megvalósítani és mi az, amihez én értek. Nagyon vicces, mert 1 évvel később a kezembe került a papír és megdöbbentő, de mindent sikerült megvalósítani, ami a lapon szerepelt!!! Végtelenül jó érzéssel töltött el, hogy a tervezés ilyen szinten működik és, hogy ennyi mindenre képes voltam, amiről anno csak álmodozni tudtam.

  • A célkitűzés csodája. Engem is újra és újra lenyűgöz!

– Pontosan! Én is csak azt tudom javasolni mindenkinek, hogy írják le a céljaikat! Utólag nagyon jó visszaigazolás, amikor megtalálod, és visszaemlékszel arra, amikor még félénken és kicsit bénácskán ültél a papír felett és azon gondolkoztál, hogy mi és hogyan legyen.

Ezután készíttettem egy weboldalt, összeraktam a szolgáltatásokat, amiket nyújtani tudok a gasztro vállalkozásoknak, és el is indult a Szauer Judit Gasztro PR.

  • Melyik a munkád kedvenc része?

– A változatosság és a kreativitás. Az, hogy felkelek és elmegyek dolgozni, az számomra teljesen mást jelent, mint egy ’normális’ embernek, hiszen minden napom más és más. Van, amikor az irodában cikket írok vagy stratégiát tervezek, de emellett folyamatosan eseményeken veszek részt és szervezek, kimegyek az ügyfeleimhez, az éttermekhez, vagy sajtókiránduláson, esetleg fotózáson vagyok. Természetesen ez nagyfokú rugalmasságot igényel, mert közelről sem hasonlít egy 8 órás munkához. Viszont a változatosságnak köszönhetően sokszor csak abból veszem észre, hogy eltelt a nap, hogy kint mát besötétedett és talán egy kicsit fáradtabb vagyok.

Beszélgetés közben megérkezett Judit ebédje, így elnézéskérés közepette megkereste a legjobb fényviszonyokkal rendelkező helyet a Villa Bagatell napsütötte teraszán és lefotózta ebédjét, az újragondolt spenótfőzeléket.

 

  • Hogyan találtál rá az utadra?

– Kellett hozzá egy kis bátorság, hogy úgymond a semmibe fejest ugorjak és belevágjak a szerelem megvalósításába. De igazából mindig is úgy gondoltam, hogy csak akkor derül ki, hogy sikerülni fog-e, amit elterveztél, ha megpróbálod. Ha nem próbálod meg, sosem jössz rá. Ha sikerül, azzal tovább is lököd magad az utadon. Ha nem sikerül? Akkor 1000 másik lehetőség vár még Rád és legalább egyet már kizárhatsz.

Egyértelműen az érzelmeim vezetnek és vezettek, amikor meghoztam a döntést – persze ez Nőként lehet, hogy annyira nem meglepő. 🙂

  • Másoknak mit javasolnál? Hogyan találják meg a nagy MIÉRT-jüket?

– Csukd be a szemed és képzeld el, hogy mi az, ami örömet okoz. Ha megvan, akkor gyűjts hozzá bátorságot, támogatást a szeretteid részéről, tanulj és maradj kitartó. Szerintem én is azért haladtam ennyit 2 év alatt, mert nagyon őszintén és mély hittel végeztem a munkám minden részét.

  • Mi akartál lenni, ha nagy leszel kislányként?

– Természetesen királylány! 🙂 Nem volt konkrét foglalkozás, amire vágytam, mint például szakács vagy orvos. Akárhányszor be kellett öltözni, biztos, hogy királylány vagy tündérlány voltam. Jelenleg valóban úgy is érzem, hogy igazán királylány, amit csinálok!

  • Mi a véleményed az álmodozásról?

– Nagyon fontosnak tartom, hogy legyen egy konkrét cél, ami után vágyakozol és álmodozással inspirálod magad abban, hogy elérd. A lényeg, hogy legyen egy kis világod, ahova vissza tudsz vonulni, akármi is zajlik körülötted. Egy kis világ, ami támaszul szolgál és motivál a kitartásra.

  • Hogyan kezeled a kudarcokat?

– Régebben nagyon rosszul kezeltem őket, de az utóbbi időben rájöttem, hogy egyszerűen nem lehet, és nem is kell mindenkinek megfelelni. Bár ezt még folyamatosan tanulom, most már sokkal higgadtabban kezelem a kudarcokat és mindig azt nézem meg, hogy mit tanultam az adott helyzetből. Úgy vélem, hogy mindennek oka van, és ami történik az úgy jó, ahogy van. Próbálok ezen a téren is pozitív szemléletet követni, másképp nincs is értelme.

  • És hogyan bánsz az Ego-lányod, a belső kritikusod kétségeivel, aggodalmaival?

– Mostanában sokkal ritkábban találkozok ezekkel, inkább a vállalkozásom elindításának kezdetén volt jellemző, hogy kétségeim voltak vagy elbátortalanodtam. Hogy hogy küszöböltem ki? Úgy, hogy mentem és csináltam. Úgy tűnik ez a taktika be is vált, mert addig mentem és csináltam, amíg most már annyi munkám van, hogy nincs időm azon aggodalmaskodni, hogy „mi lenne, ha…”.

  • Nagyon tetszik! 🙂

– Ha mégis elkezdenék kételkedni magamban, akkor arra gondolok, hogy eddig is ment, ezután is fog. Az embernek muszáj bíznia magában, hogy előre tudjon haladni.

  • Hogyan inspirálod magad?

– Utazással. Nemrég például Izlandon voltam egy csodás sajtóúton és olyan erőt hoztam haza, ami hosszú időre feltöltött. Emellett mindig is sportoltam, ami szintén rengeteget ad. Plusz a barátokkal töltött minőségi idő, a külföldi trendek, bloggerek követése, színházba járás, amiben megtalálom az inspirációmat.

  • Hogyan hozod vissza a lendületed, amikor egy kicsit minden értelmetlenné válik?

– A legközelebbi barátaimra mindig számíthatok, ha elfáradok. No meg van egy kutyám, róla eddig nem is esett szó, pedig nagy kutyás vagyok, ő mindig felvidít! Az állatokkal összeköthető programok, mint például egy nagy séta vele, vagy egy kirándulás az állatkertbe mindig visszatölt. Amikor valami nagyon nem megy, akkor alapvetően a család, a barátom, a barátok, az utazás, a sport – ezek mindig emlékeztetnek rá, hogy valójában minden rendben van, és ez csupán egy rövid időszak.

Szauer Judit, Gasztro PR

A következő kérdéseim az önismerethez kapcsolódtak, de már eleve éreztem, hogy most nem a szokásos választ fogom kapni. Juditra ránézve azt érezheti az ember lánya, hogy egyben van. Hogy teljességében látja és értékeli önmagát. Ritka a Nála tapasztalható harmonikus kisugárzás, amit szerinte a biztos családi hátterének és a hasonlóan kiegyensúlyozott barátainak köszönhet.

  • Milyen tippet adnál egy most induló vállalkozásnak?

– Ami nagyon fontos, hogy olyan területen induljon el, amit tiszta szívből szeret! Határozzon meg célokat és legyen kitartó azok elérésében is. Lehet, hogy ezek klisének hangoznak, de nem véletlenül azok!

  • És milyen tanáccsal indítanád útnak gyerekkori önmagadat?

– Mindig legyél nagyon büszke! Legyen tartásod abban, amit csinálsz és abban, amit a világ felé kommunikálsz! Nekem ez mindig bejött.

  • Köszönöm az interjút és sok sikert az utad során! 🙂

 

Miért tökéletes #LégyTEaPélda Judit?

Röviden: Mert egyben van.

Hosszabban: Mert tudatosan jól érzi magát a bőrében. Mert bízott önmagában annyira, hogy belevágjon az álmai megvalósításába. Mert olyan pozitív barátokkal veszi körbe magát, akik visszatöltik. Mert ugyanazt az énjét mutatja Facebookon és Instagramon, akivel élőben is találkozhatsz. Mert nem csak fejben álmodozik, hanem tettekkel cselekszik is. Mert ismeri önmagát. Mert megéli az életet és élvezi a szépségeit.