Engedd meg, hogy elmeséljem, milyennek látlak Téged. Engedd meg, hogy egy cikk erejéig én legyek a tükör, amibe belenézel. Engedd meg, hogy egy pár percen keresztül én válaszoljak a kérdésre: “ki a legszebb a világon”.

 

Te vagy a képen

A héten újra a kezembe keveredett a sok önfejlesztő és pszichológiai könyv után egy igen másfajta területről szóló anyag, ami a másik szerelmes témámról a marketingről szól. Ha pedig marketing, akkor az első oldalakon biztos, hogy felmerül a “ki a célközönséged, ki a legszeretettebb ügyfeled” című kérdés. Most is éppen így történt, azonban az Online Katapultos srácok egy kicsit még vizuálisabbá tették a feladatot: legyen neve, tulajdonságai, gondolatai, sőt akár arca és ruhája is a képzeletbeli coachingosodnak.

Tudod, a vizualitás és a kép keresés az én asztalom, így azonnal rávetettem magam a Pinterestre, hogy megkeressem, hogyan képzellek el Téged.

És őket mentettem le:

Te

 

pinterest

Te

she

Te

 

Milyennek látod őket?

Először elmondom én: mesések, gyönyörűek, ragyogóak. Igazi, stílusos Nők, vibráló kisugárzással és érdekes személyiséggel. Ha rájuk nézek, látom, hogy vannak álmaik. Nemcsak a kamerának pózolnak, hanem élvezik a pillanatot. Tudatosak, fejlődni és tenni akarnak a céljaikért.

Mindegyikőjük más, más személyiséggel, karakterrel, Álom-táblával, múlttal és jövőképpel rendelkezik, mégis összeköti őket, amit remélnek a világtól, ahogy megélik (vagy meg akarják élni) az Életet. Valódi egyéniségek, pozitív gondolkodásmóddal és a jóra való állandó törekvéssel.

Tudom, hogy van, amikor nem megy nekik, amikor elkeserednek, amikor minden egy kalap sz*r, amikor megvan nekik, amikor szakítottak velük, amikor nem ők kapták meg a kinevezést, amikor nem érzik jól magukat a bőrükben – de nem ez az, ami meghatározza őket, mert erősek, bátrak és nagyon, de nagyon akarnak élni, létezni, élvezni.

Megérdemlik a szerelmet, a szeretetet, a sikert, a boldogságot és igenis kikérik maguknak, ha valaki nem adja meg nekik. Nem tökéletesek, sebezhetőek és éppen ezért, végtelenül szerethetőek.

Amikor Rád nézek, éppen ezt látom.

És közben tudom, hogy mit éreznek  a ragyogónak tűnő Nők a képeken – mert ismerlek Téged.

 

Alig hiszed el, hogy ez igaz lehet…

Ugye? Nehéz még csak E/1-ben megfogalmazni is a fenti gondolatokat, ha nem másról, hanem magadról olvasod. Befogadja ezt a lelked?

“Mesés, gyönyörű és ragyogó vagyok. Igazi, stílusos Nő, vibráló kisugárzással és érdekes személyiséggel. Tele vagyok megvalósításra váró álmokkal. Tudom, hogy bármit képes vagyok elérni. Megélem a pillanatot. Tudatos vagyok, fejlődni akarok és minden nap teszek a céljaimért.

Valódi egyéniség vagyok, pozitív gondolkodásmóddal és a jóra való állandó törekvéssel. Megérdemlem a szerelmet, a szeretetet, a sikert, a boldogságot és igenis kikérem magamnak, ha valaki nem adja meg nekem.

 

Egy történet Rólad

Ül velem szemben a lány. Nagyokat pislog őzike pillái alól és figyel, hogy most mi fog történni. Nézi a kezem mozdulatát, ahogy a szívószálammal mindent megteszek, hogy kikeverjem a szódából a szénsavat, mert már megint elfelejtettem mondani, hogy inkább csapvízből kérem a bodzaszörpöt.

Vár és észre sem veszi, mennyire gyönyörű. Fiatalsága szinte tündököl az arcán, miközben ugyanolyan feltűnésmentesen próbálja letörölni az izzadtság cseppeket a homlokáról, mint vele szemben én.

Elkezd mesélni és én csak ámulok. Megosztja velem, hogy milyen figyelmeztető jelet küldött Neki a teste 3 hónapja és hogyan reagált rá. Nem, nem az orvoshoz szaladt gyorsan mindent megoldó pirulákért, hanem elővette Eckhart Tolle A most hatalma című könyvét. Elment jógázni. És már csak halkan teszi hozzá, – mintha zavarban lenne – hogy meditálni is elkezdett.

Én meg csak hallgatok.

Figyeli a reakciómat – elítélem, mert gyenge volt? Mert elment pszichológushoz? Mert elkezdett nyitni a világ felé és folyamatosan kilép a komfort-zónájából, új közösségekhez csatlakozva? Mert nem lett kitűnő a vizsgaidőszaka végén?

Nem. Csodálom. Minden porcikája tele van erővel, szépséggel, akarással.

És fáj, hogy Ő ezt nem látja és nem érzi, pedig szinte körbeöleli a ragyogás.

Véget ér a beszélgetés, de még egyikünknek sincs kedve megszakítani a témát, a hangulatot. Én úgy érzem, hogy mindenképpen át akarom adni Neki azt, ahogyan én látom Őt. Ő pedig érzi, hogy az én szemem mást tükröz vissza, mint a fürdőszobai tükre – egy olyan lányt, egy olyan Nőt, akivé válni szeretne.

Hogy is mondhatnám el Neki, hogy Ő már az a Nő? Csak el kell hinnie?

Te

Te

Más történet, mégis ugyanaz

Mikor Te mesélsz nekem, ugyanezt érzem. Nem ugyanezek az események zajlottak le az életedben, nem ugyanígy reagáltál rájuk, nem ugyanazok a félelmeid, blokkjaid és mégis… Mégis benned is látom azt a Nőt, akivé Te válni akarsz.

Amikor találkozunk az előadásomon vagy a workshopomon, amikor írsz egy emailt a gondolataidról, mindig egyszerre érzem a csúszást és a vágyat benned. Hiszen van egy kép a fejedben, amilyennek látod magad és egy, amilyennek láttatni szeretnéd. És van egy harmadik kép is, méghozzá nálam, ami talán a legszebb.

Miért? Mert megérzem a metakommunikációdból, hogy milyennek rajzolod le magadat magadnak. Érzem, hogy mit akarsz ebből megmutatni a külvilágnak. És látom Rád nézve mindazt, amire képes lennél, amit ki tudsz hozni magadból, amit már letettél az asztalra, amire már büszke lehetnél, de nem vagy, mert még nem érzed elégnek. Pedig az.

 

Miért nem látsz tisztán?

Szóval van 3 képünk és az enyém a legszebb. 🙂 Melyiket szeretnéd a tükörbe nézve látni? Melyikkel szeretnél azonosulni? Elmondom, mi a gond a Tieiddel és miért az az igazság, ami nálam van.

Egyszerű, a Tieidet torzítják a múltban megtörtént kudarcaid, amit vagy Te vagy a környezeted annak értékelt, a hibák, amiket a szemedre vetettek, a kínos pillanatok, amiket lehet, hogy csak Te éltél meg kellemetlennek és a gyerekkorodtól magaddal cipelt paradigmák, önkorlátozó hiedelmek, amik meghatározzák a gondolkodásod keretrendszerét. Plusz még ott vannak a jövőben előfordulható, de nagyon is valóságosnak tűnő aggodalmaid, félelmeid, kétségeid és az ismeretlen bizonytalansága.

Huh, ez még leírva is rengeteg! Hát ha még beleássuk magunkat akár csak egyetlen egy témakörbe! Nem csoda, hogy nem látod tisztán azt a csodát, aki valójában vagy!!!

De nyugi, én látom! (És még vagyunk páran, akik szintén! :))

te5

workout2

 

Mit kell tenned, hogy Te is meglásd?

  1. Először is, kezd el tudatosítani magadban, hogy az, ahogyan látod magad rosszabb pillanataidban, az bizony nem Te vagy.
  2. Keress olyanokat, akiknek a közelében úgy érzed a legjobb önmagadat tudod hozni. (Gyere el hozzánk is a következő előadásomra!! :))
  3. Tisztázd magadban, milyenné is akarsz igazán válni.
  4. Dolgozz minden nap azon, hogy közelebb kerülj az Álom-énedhez és kihozd magadból a benned rejlő Istennőt!

 

Hossssszú folyamat van előtted, mert ez bizony kőkemény önismeret.

De csak biztatni tudlak! Mert a lány, akit én látok benned olyan ragyogó, olyan tisztán tud örülni az életnek, hogy megéri leásni a mélybe és a felszínre hozni az igazi, valódi Énedet!

 

És most Te jössz. Szánj egy pár percet rá és gondoltál át a következő kérdéseket: Te milyennek látod magad? Milyen akadályok vannak előtted, amik elválasztanak az ideális Énedtől? Tudod, hogy kivé szeretnél válni?

 

Köszönöm Neked, hogy itt vagy és időt szánsz önmagadra! Minden nap inspirálsz és ígérem, mindent megteszek, hogy egyre közelebb kerülj Álmaid-életéhez!

 

Szeretettel ölellek,

Anna

Self-Love Coach

 

U.i.: Van valaki, aki számára sokat adna, ha elolvasná a cikkemet? Ne is gondolkozz, oszd meg Vele. Hálás lesz érte. 😉

 

Szükséged van Self-Love Coachra