Van egy szokásom, amit olyankor csinálok, amikor monoton munkát végzek vagy csak ki akarom kapcsolni az agyam két feladat között. Szex és New Yorkot hallgatok (már annyiszor láttam, hogy nem kell néznem :p) és Pinterestes képeket válogatok.

Éppen ebben a folyamatban voltam benne és agyam egyik hátsó szegletébe még a ma olvasott történetek futottak a Modern istennő csoportban (ezért van szükségem a meditációra, különben esélyes, hogy szétrobbanna az agyam ^^), amikor Carrie épp Mr. Big feleségéről beszélt.

„Tudod milyen típus? Mindig tip-top a frizurája, tip-top az öltözéke – a csúcsmodell, én meg a szexről írok és a rovatomban péniszimplantátumokat hirdetnek.” – mondja Carrie enyhén összezuhanva.

Kezeket fel!

Feltetted a magasba? Oké. Csak akkor enged le, ha Te még:

  • sosem utáltad a mindig tip-top Nőket,
  • sosem irigyelted a mindig tip-top Nőket,
  • sosem törekedtél rá, hogy Te magad is tip-top Nő legyél, de mikor nem jött össze, akkor csak legyintettél egyet abban reménykedve, hogy hátha nem ez számít.

Őszintén bevallom, hogy nehéz volt egy kézzel gépelnem. 😀

Mert én aztán akartam, sőt, akarok mindig tip-top Nő lenni, de hogy az istennek nem jön össze az fix!

Mert, ha megcsinálom a körmöm, tetőtől talpig le vagyok gyantázva, frissen mostam a hajam, rászántam magam a magassarkúra és még a sminkemmel is legalább 10 percig foglalkoztam, akkor is van a társaságban egy Nő, aki mindezek mellett MÉG a haját is behullámosította vagy nemcsak magassarkút, de szexi harisnyát is felvett a ruhájához.

És akkor már nem is érzem magam igazán tip-topnak…

Még mindig fent van a kezed? Most már leteheted, de nagyon megnyugtat, hogy Te is jártál már így.

Viszont van egy jó (?) hírem!

Van egy coachingosom, egy csodálatos Nő, aki az én szememben igazi stílusikon, aki nekem mindig tip-top. Nem mindig magassarkúban, nem mindig kontaklencsében, nem mindig ruhában, hanem Ő az a fajta tip-top, akiből egyszerűen árad a stílus.

Őszinte leszek, én egy stílustréner Édesanya mellett nőttem fel. A divat, a mit-mivel, a nőiesség, az apró finomságok az én életemnek nem a magazinok és a távoli sztárok, hanem az Anyukám által lettek a részei. Így, amikor én azt mondom, hogy valakinek eszméletlen jó stílusa van, akkor arra mérget vehetsz.

tumblr_mfbktohpvn1qiynl3o1_500.jpg

 

Ennek a Nőnek VAN stílusa.

Tudod, Ő az, akin még az ólajtó is jól áll. És – direkt megfigyeltem! – mindig szép a körme! És jól áll Neki a szemüveg is! És az is, ha felteszi a haját.

Szóval összességében megkaphatja a tip-top jelzőt.

És akkor most jön a „poén”: Ő nem érzi magát annak. 

Kész. Amikor a múltkori találkozásunkon erről beszélgettünk, majdnem leestem a székről. Én éppen azon gondolkoztam, hogy mégis a fekete ruhámat kellett volna felvennem (pedig nem farmer-póló kombinációban voltam), hogy legalább kinézzek mellette valahogy. Mert még belőlem is képes volt ezt az érzés kiváltani. És akkor Ő megszólal, hogy sajnálja, hogy ma így néz ki, hogy ma nem jött össze Neki semmi és egyébként is, oldjuk ezt most meg, mert ez így nem mehet tovább.

Mit csináltam? Szabad, nem szabad, én kibújtam a Self-Love Coach szerepéből és Nőként színt vallottam előtte. Elmeséltem Neki mindazt, amit itt most leírtam Nektek is. Mert van, amikor más nem működik, amikor hiába ások mélyre és teszem fel a kérdéseimet, egy „ne viccelj, egyszerűen gyönyörű vagy és amikor beszélsz a céljaidról másra se tudok gondolni, csak, hogy mi lesz még ebből a lányból” sokkal pontosabban betalál. Feltölt és továbbvisz. Segít, hogy otthon, amikor éppen önutálatodban a számodra gusztustalan „hurkáidat” fogdosod a tükör előtt és grimaszolsz az arcképedre, egy másik, hiteles ember szemén keresztül láthasd magadat.

 

Visszatérve a tip-top Nőre…

Nem mondom, hogy felhagytam az üldözésével, de az biztos, hogy jelentősen átértékelődött a fejemben a Nő belső világa. Még anno, mikor még hittem a Disney-mesékben (most már élem őket, kivételt alkotnak a takarítani segítő madarak… :D) azt hittem, hogy a mindig tip-topok nemcsak kívül, hanem belül is olyan jól érzik magukat a bőrükben.

Aztán nem egy olyan Nőt ismertem meg, akinek a külsejét szívesen elcseréltem volna az enyémre, de a lelki világukat megismerve mindig arra gondoltam, hogy „ha még Te sem tudod értékelni, akkor nem mindegy hogy nézek ki”?

És akkor megszületett az örök mottóm, amit szintén Anyukámtól tanultam:

„Csak az összhatás számít.”

Pont.

Tudod mit jelent ez a kifejezés? Azt, hogy soha senki, várj, ezt újra leírom, szóval SOHA SENKI nem fogja olyan részletesen szétszedni a külsődet, mint Te magad. SOHA. SENKI.

Vagyis 100%-osan felesleges azon agonizálni, hogy most zsíros a hajad, vagy napközben lepattogzott a körmöd végéről a lakk és egyébként is felszedtél 2 kilót.

Tudod miért?

MERT MINDENKI MAGÁVAL VAN ELFOGLALVA.

Ez az igazság.

Mindenki a saját külső-belső problémáival van elfoglalva és nem érnek rá, hogy a Tiéddel foglalkozzanak, mert azt akarják, hogy Te is az övékbe ásd bele magad.

Jó is, rossz is, de szerintem főleg jó, mert a nagyobb képre, az összképre fordíthatod a figyelmet és nem kell elveszned az apró-cseprő részleteknél.

Mert a tip-top Nők titka pont ezekben az apró-cseprő finomságokban rejlenek.

A boldogság viszont az összképben. 🙂

lany3.jpg

 

Az igazi tip-top Nő, avagy a Modern Istennő

Talán azzal kellett volna kezdenem ezt a cikket, hogy definiálom a tip-top Nőt, de talán Te is pontosan tudod, hogy arra a Nőre gondoltam, aki külsőleg tűnik tökéletesnek. Most róla volt szó.

És a teljes igazsághoz az is hozzátartozik, hogy bár még mindig fel tudok háborodni, amikor különleges alkalmakkor sem érzem 100%-osan tip-topnak magam külsőleg, a végén nem is ez számít.

Mert bár nem hiszek abban, hogy csak a belső a fontos, de abban, hogy a belső lelki világod dönti el, hogy hogyan érzed magad, abban viszont nagyon is hiszek. Mert lehetsz akármilyen szép mások szerint, ha Te magad nem hiszed el, akkor hangyalábujjnyit sem ér.

És lehet Rajtad 10 kiló plusz is (többet nem írok, mert a túloldalra megint ne essünk át az egészségünk miatt ;)), lehet zsíros a hajad és színtelen a körmöd, ha ragyog a mosolyod, ha csillog a szemed, ha a másikból a legboldogabb Énjét hozod ki, akkor bizony Te vagy a legeslegjobb Nő, Lélek az egész világon.

Igazi Modern Istennő!

 

Szeretettel ölellek,

Anna ♥

Self-Love Coach és a Modern Istennők Kézikönyvének írója

 

U.i.: Ha eszméletlen jófej, önmaguk tip-toptalanságát bátran felvállaló Nőkhöz akarsz csatlakozni, akkor kattints és vegyél Te is részt a 30 napos Modern Istennő kihívásban! 🙂 >>> www.facebook.com/groups/ModernIstennoKor/

fb_csoportkep_istenno.jpg